De Vereniging Kopers Hellasduin is in 2016 opgericht om op het terrein van de toenmalige HALO aan de Laan van Poot een appartementencomplex te realiseren. Om particulier initiatief tegemoet te komen heeft de Gemeente Den Haag de kavel beschikbaar gesteld voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Hellasduin wordt volgens dit CPO-model ontwikkeld. Daarmee wordt bedoeld dat particulieren gezamenlijk woningen ontwikkelen, zonder commerciële bedoelingen. Deze aanpak geeft de mogelijkheid om zoveel mogelijk volgens de wensen van toekomstige bewoners een gebouw te ontwikkelen. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. Ook mogen de woningen de eerste drie jaar niet verhuurd worden. Dit wil zeggen dat de koper van de woning er zelf moet gaan wonen. Om de kans van speculatie te verminderen, mag het appartement pas na drie jaar voor verkoop worden aangeboden.

Hier vindt u meer informatie over CPO in Den Haag.

Procedure

Wie een appartement wil verwerven in Hellasduin, dient lid te worden van de Vereniging Kopers Hellasduin. U treedt toe tot de vereniging na overleg van de solvabiliteitstoets en het betalen van het inleggeld voor de voorfinanciering. Tevens dient jaarlijkse contributie te worden betaald.

Met de solvabiliteitstoets, verstrekt door een bank of accountant, wordt aangegeven dat het toekomstig lid in staat is om de financiering van het beoogde appartement te voldoen. Het inleggeld, nodig voor het betalen van de grondreservering, architect en adviseurs, bedraagt momenteel € 42.000 per appartement. De contributie voor 2019 is € 250.

De leden die betrokken waren bij de eerste fase van de ontwikkeling van Hellasduin hebben inmiddels een appartement gekozen en hebben daarvoor een reserveringsovereenkomst getekend. Nieuwe leden die een appartement willen kopen in Hellasduin zullen in overleg met makelaar Korff de Gidts de reserveringsovereenkomst tekenen voor het gekozen appartement, nadat zij aan de verplichtingen tav de Vereniging Kopers Hellasduin hebben voldaan.

Korff de Gidts – NVM Makelaardij
Van Boetzelaerlaan 1
2581 AA ‘S-Gravenhage
Telefoon: 070 – 3 55 84 00

Geïnteresseerd?

Wilt u zich inschrijven voor een appartement of aanmelden voor de nieuwsbrief?